Előfizetői tartalom

Hatalmas értéke van az előrejelzéseknek - nagy jövő előtt áll az adatelemzés

Portfolio
Hatalmas érték van az adatokban, amelyekből manuálisan előrejelzések készítése a komplexitás miatt egyre bonyolultabb feladat, így azok szoftveres megoldásokat igényelnek. Az analitikai és mesterséges intelligencia alapú szoftverekkel foglalkozó nagyvállalat, a SAS a közelmúltban jelentette be, hogy elkezdi előkészíteni, első nyilvános részvénykibocsátását (IPO) 2024-ben. A tőzsdére lépés lehetőségét nagyban elősegítette a vállalat által elért pénzügyi stabilitás, márkaérték és az ebből adódó piacvezetői pozíció. A világ bankjainak 80 százaléka alkalmaz valamilyen SAS adatbázist vagy adatbázis elemző rendszert, de Magyarországon is SAS rendszert használ a bankok közül pedig az OTP és az Erste is. Az optimalizálási és előrejelzési szoftverek implementálása érdekében a SAS aktívan kezdett el foglalkozni a mesterséges intelligenciával is - mondta a Portfolio-nak Király András, a SAS közép-európai régiós és magyarországi marketing vezetője.

Banking Technology 2021 A banki adatvagyon felhasználásáról is szó lesz október 13-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Hatalmas érték van az adatokban, amelyekből manuálisan előrejelzések készítése a komplexitás miatt egyre bonyolultabb feladat, így azok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés