Előfizetői tartalom

Fokozatosan lassulhat az amerikai gazdaság

MTI
Az Egyesült Államok gazdasági növekedése tavasszal valószínűleg csúcsra ért, és bár az év hátralévő részében, illetve jövőre is erős marad az ütem, fokozatosan lassulni fog, párhuzamosan a költségvetési gazdaságösztönző intézkedések és az újranyitás hatásainak kifutásával - vélik a The Wall Street (WSJ) című amerikai gazdasági napilap által megkérdezett közgazdászok.

A vállalkozások széles körére kiterjedő újranyitás, az egyre nagyobb átoltottság és a tavasszal nyújtott masszív kormányzati támogatás egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a fogyasztói kiadások, a gazdaság fő hajtóereje, gyorsan emelkedtek. A gazdasági növekedés szédítő üteme azonban mérséklődni fog. "A növekedés mérsékeltebb szakaszába léptünk" - mondta Ellen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés