Előfizetői tartalom

Aggódhatnak a kínai vakcinával oltottak? - Nőtt a legoltottabb országokban a fertőzöttek száma

Portfolio
A világ hat legoltottabb országában emelkedett a lakosságarányos koronavírusos esetek száma, és közülük öt ország támaszkodik a Kínából származó vakcinákra - írja a CNBC cikke, amely felhívja a figyelmet arra is, hogy a kínai vakcinák egyre több kétséget támasztanak a hatékonyságukkal kapcsolatban helyett: egyre több kétség merül fel a kínai vakcinák hatékonyságával kapcsolatban, amit súlyosbít az, hogy nem rendelkeznek adatokkal a fertőzőbb delta variáns elleni védelmükről. Ugyanakkor a szakértők szerint nem szabad felhagyni a Kínából származó vakcinák használatával, mivel az alacsony és közepes jövedelmű országoknak ez az egyik megoldás a járvány megfékezésére.

A CNBC július 6-án 36 országot azonosított, ahol egymillió emberre több mint 1000 új igazolt esetet regisztráltak a World in Data adatai alapján, amely az Egészségügyi Világszervezet, az egyes kormányok adataira, valamint az Oxfordi Egyetem kutatásaira támaszkodik. A CNBC alapján ezen 36 ország közül azonosította azokat is, ahol a lakosság több mint 60%-a kapott legalább egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés