Előfizetői tartalom

Két magyar nagyvárosban nőtt a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Portfolio
A 22. héten a szennyvízben mért SARS-CoV-2 koncentráció országos átlaga alacsony szinten stagnált, és a 22 vizsgált minta többségében már nem változott, alacsony maradt az új koronavírus koncentrációja, „csak Szombathely és Miskolc esetében figyelhető meg enyhe tendencia növekedés” – közölte hétfőn a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az NNK közleménye szerint közben Székesfehérváron és Tatabányán csökkenő a tendencia.

A hatóság azt is közölte, hogy bár SARS-CoV-2 koncentráció országos átlaga alacsony szinten stagnált, de még mindig nem érte el a koncentráció a tavaly nyáron mért átlagos értékek szintjét. Ez is arra utal, hogy még nem dőlhetünk hátra, noha ma már 100 alatti új fertőzéses esetszámot közöltek és látványosan csökken a kórházban, illetve lélegeztetőgépen ápolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés