Előfizetői tartalom

Merkel elengedné a koronavírus harmadik hullámának fontos jogszabályát az egyre kisebb esetszám miatt

Portfolio
A koronavírus harmadik járványhullámának enyhülése miatt most nincs szükségünk arra, hogy az áprilisban hozott speciális jogszabályt meghosszabbítsuk, ami a tartományoktól elvette a korlátozások elrendelésének jogát, hanem hagyhatjuk, hogy ez a jogszabály lejárjon – jelentette ki hétfőn este Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Ez egy újabb jel arra, hogy Németországban is szépen szorul vissza a járvány a lakosság 43%-ának elsőre beoltása mellett és így a kancellár is támogatja a tartományok saját döntési szabadságát. A speciális rendelkezést áprilisban vezették be és gyakorlatilag elvette a tartományoktól a járványügyi korlátozások és lezárások elrendelésének jogát, szövetségi szintre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés