Előfizetői tartalom

Erre érdemes figyelni: jövő héten lejárnak a kedvezmények

MTI
Az adómentességek és a bértámogatások május 31-ig járnak a koronavírus-válság miatt nehéz helyzetben lévő ágazatok szereplőinek, addig még jár a munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára. Néhány intézkedés viszont június 1-től is életben marad, így például a kedvezményes áfa az elviteles ételre és a kamatmentes gyorskölcsön.

A májusban még érvényes adóelengedést az érintett, csaknem 20 ezer vállalkozás minimális adminisztrációval a lehető legegyszerűbben veheti igénybe; csak be kell jelölnie a havi adó- és járulékbevallásában az erre a célra kialakított mezőket. A májusi időszakra vonatkozó bevallást majd június 12-ig kell elküldeni az adóhivatalnak - mondta.  Május 31-ig még igényelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés