Előfizetői tartalom

Kissé romlott az amerikai fogyasztók hangulata

MTI
Enyhén romlott a fogyasztók bizalma az Egyesült Államokban májusban, de így is nagyon közel áll a koronavírus-válság tavalyi kitörését megelőző szinthez. A Conference Board nonprofit gazdaságkutató intézet kedden közölte, hogy az áprilisi 117,5 pontról 117,2 pontra mérséklődött fogyasztói bizalmi indexe. Elemzők javulásra, 119,2 pontra számítottak májusról.

A jelenlegi helyzet megítélésének almutatója az áprilisi 131,9 pontról 144,3 pontra emelkedett. A következő fél évre vonatkozó, a jövedelmi, gazdasági és munkaerőpiaci várakozásokat számszerűsítő mutató értéke viszont 107,9 pontról 99,1 pontra zuhant májusban. "Az előző hónapokban tapasztalt erős javulás után májusban gyakorlatilag nem változott a fogyasztók bizalmának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés