Előfizetői tartalom

Egyelőre a Szputnyikkal oltott magyarok a nagy vesztesei a korlátozások feloldásának

Portfolio
Magyarország számára különösen fontos lesz, hogy az egyes európai országok melyik vakcinákat fogadják el a korlátozás nélküli beutazás kapcsán, hiszen nálunk nemcsak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákkal oltanak. Egyelőre úgy tűnik, hogy az EMA jóváhagyását élvező vakcinákkal oltottaknak van a legkönnyebb dolgunk, a Sinopharm oltását kapóknak egyel nehezebb a helyzetük, és az orosz Szputnyik V vakcinát felvett honfitársaink kerültek a legnehezebb helyzetbe, ha külföldre mennének. A helyzet azonban bármikor kedvező irányba változhat, és nemcsak az EMA/WHO-engedély segíthet.

Az oltottak számának emelkedésével egyre több ország igyekszik feloldani a korlátozó intézkedéseket, és ezzel párhuzamosan alakítják ki a beutazási feltételeket a külföldiek számára. Az EU lakosságának döntő többsége számára ez nem túlságosan érdekes kérdés, Magyarországon azonban olyan vakcinákkal is oltanak, amelyeket egyelőre nem hagyott jóvá az Európai Gyógyszerügynökség....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés