Előfizetői tartalom

Kiderült: tényleg nagyon hatékony a Pfizer és a Moderna vakcinája a való életben is

Portfolio
A Pfizer/BioNtech és a Moderna vakcinájának első dózisa beadását követően két héttel már 80%-kal, a második dózis után két héttel pedig 90%-kal csökkent a koronavírussal való, akár tünetmentes megfertőződés esélye az Egyesült Államok első, valós körülmények között végzett vizsgálatai alapján – tette közzé az amerikai betegségmegelőzési és kontroll központ (CDC) hétfő este. Ez megerősíti egy korábbi izraeli, szintén valós körülmények közötti utókövetéses vizsgálat eredményét, ahol 94%-os eredmény jött ki.

Az amerikai kutatásban 3950 egészségügyi, frontvonalban dolgozó felnőtt vett részt 13 héten keresztül (december 14-től március 13-ig), akiket hetente teszteltek, hogy az akár tünetmentes fertőződésük esélyét is tetten érhessék. A két szóban forgó vakcina a legújabb, ún. hírvivő RNS-en alapul és ezzel a techmológiával készítik fel a szervezetet arra, hogy hogyan ismerje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés