Előfizetői tartalom

Koronavírus: olyan adat alapján dönthet a kormány a megyei intézkedésekről, aminek nincs semmi értelme

Portfolio
Előkerült a járványügyi kommunikációban a jól ismert pirosra színezett térkép, ami bemutatja, hogy a járvány kitörése óta hányan fertőződtek meg egy megyében, de semmit sem mond arról, hogy éppen most mennyire terjed a vírus a régióban. Sajnos nőtt a valószínűsége annak, hogy ha regionális korlátozásokról dönt a kormány, akkor ez (is ott) lesz az Operatív Törzs asztalán.

"Nincs ilyen döntés" - reagált az ATV-nek a Nemzeti Népegészségügyi Központ sajtóosztálya arra a kérdésre, hogy terveznek-e a megyei korlátozásokat. A csatorna azért kereste meg az NNK-t, mert járványügyi szakértőjük, Galgóczi Ágnes arról beszélt, hogy a járvány miatt regionális korlátozó intézkedéseket érdemes megfontolni. "Folyamatosan figyelemmel kísérik a járványügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés