Előfizetői tartalom

Nem fékez az MNB, megint megvett 40 milliárdnyi állampapírt

Portfolio
Az eddigi ütemben folytatja eszközvásárlási programját az MNB, a keddi aukción újabb 40 milliárd forintnyi állampapírt vásárolt meg, amivel lassan az 1100 milliárdot közelíti a teljes állománya. Két sorozat esetében látszólag átlépte az 50%-os limitet is a jegybank, ebben azonban még nincs benne a múlt heti aukciók eredménye.

Négy kötvénysorozatból hirdetett aukciót keddre az MNB, végül a 2031/A papírból 8 milliárdot vett meg, pedig a bankok 14 milliárdot is eladtak volna. A súlyozott átlaghozam 2,22% lett, ami 25 bázispontos emelkedést jelent a múlt héthez képest, utoljára egy hónapja vett ilyen magas hozam mellett ebből a papírból a jegybank. A 2033/A sorozatból 39,5 milliárdot kínáltak fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés