Előfizetői tartalom

A piacok már demokrata szenátust áraznak, szárnyalnak a napenergiás cégek

Portfolio
Úgy tűnik, hogy a befektetők már letették a voksukat a georgiai szenátusi választásokkal kapcsolatban, és széttépik a napenergiás cégek részvényeit. Ennek egyszerű oka, hogy amennyiben a demokraták mindkét lehetséges helyet elvinnék, ami egyre valószínűbbnek tűnik, akkor többségbe kerülnének a szenátusban is. Ebben az esetben pedig Joe Biden számos ötlete megvalósulhat, és ez nem csak az adóemelésekre vonatkozik, hanem a korábbi nagyszabású kétezer milliárd dolláros klímatervre is.

Joe Biden még tavaly jelentette be nagyszabású klímatervét, amelynek a költségei elérhetik a kétezer milliárd dollárt is, ami hatalmas összeg, és kiterjed a villamosenergia-termelésre, a nap- és szélenergiára, de az építőiparra, az energiahatékonysági fejlesztésekre és az elektromosautó-gyártókra is. A klímaterv részeként a villamosenergia-termeléssel kapcsolatos üvegházgáz-kibocsátást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés