Előfizetői tartalom

Olajszennyeződést észleltek a Ráckevei-Dunánál

MTI
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) azonnal harmadfokú vízminőségi kárelhárítási védekezést rendelt el, miután tudomást szerzett a szigetszentmiklósi csapadékvíz-elvezető csatornában megjelent szennyeződésről. A szakemberek sikeresen útját állták a Ráckevei-Dunát veszélyeztető olajszennyeződésnek, s már az eltávolításán dolgoznak. A műszaki beavatkozás várhatóan 7-10 napot vesz igénybe. A rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A részletekről azt írta az OVF közleményében, hogy szombaton telefonos lakossági bejelentés érkezett a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságra (KDVVIZIG) arról, hogy: Szigetszentmiklóson, a Tebe sor és a Rév sor kereszteződésénél lévő csapadékvíz-csatorna kifolyónál és a nádasban olajszennyeződés nyomai látszanak. Az önkormányzati kezelésben lévő csatorna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés