Előfizetői tartalom

Csak egy magyar nagyvárosban romolhat a járványhelyzet

Portfolio
Az 50. heti adatok alapján a legtöbb településen továbbra is stagnál, vagy enyhén csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Emelkedő tendenciát egyedül Szolnok esetében figyeltek meg. A vizsgálatok alapján elmondhatjuk, hogy az átlagosnál magasabb a koncentráció Eger, Szolnok és Szombathely esetében. Csökken azonban a koncentráció Békéscsabán, Debrecenben és Szegeden. Ezzel Debrecenben és Szegeden ismét alacsony szintre csökkent az új koronavírus koncentrációja - közölte hétfőn a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt ad, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, így a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is. Az eredmények továbbra is kedvező tendenciát mutatnak, ugyanakkor ennek fenntartása érdekében fontos a megelőző intézkedések betartása, különösen a karácsonyi időszakban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés