Előfizetői tartalom

Jó hír jött Németországból

MTI
Németországban elemzők által vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom októberben havi és éves szinten is. A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdán azt közölte, hogy a kiskereskedelmi forgalom 2,6 százalékkal emelkedett szeptemberhez képest, amikor még 1,9 százalékos csökkenést jegyeztek fel augusztussal összevetve. Elemzők jóval kisebb, 1,2 százalékos havi szintű októberi kiskereskedelmi forgalomnövekedésre számítottak.

Az euróövezet legnagyobb gazdaságában éves összevetésben az októberi kiskereskedelmi forgalom 8,2 százalékkal nőtt a szeptemberi 7 százalékos emelkedés után. Szakértők a kiskereskedelmi forgalomnövekedés lassulását, 5,9 százalékos bővülést vártak. A koronavírus-járvány első hullámának hatására a német gazdaság a második világháború óta a legmélyebb válságba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés