Előfizetői tartalom

Kiszivárgott, mennyibe kerülhet a koronavírus-vakcina Európában

Portfolio
Az Európai Unió nem azokat a potenciális koronavírus-vakcinákat vásárolná meg, amelyekhez a WHO vezette globális kezdeményezésen keresztül lehetne hozzájutni, mert túlságosan lassúak a fejlesztések és drágák lennének az oltóanyagok – mondták el az ügyhöz közel álló források a Reutersnek. Hozzátették, hogy közvetlenül gyógyszergyártókkal tárgyalnak, 40 dollárnál olcsóbb oltóanyagokról.

Az Egészségügyi Világszervezet COVAX nevű kezdeményezésének a célja egy globálisan elérhető vakcina, de úgy tűnik, hogy az EU bár támogatja ezt a kezdeményezést, mégis a prioritás az, hogy a saját lakosságát ellássa vakcinával – írja a Reuters. Az EU szerint a COVAX drágább vakcinát jelentene és rajtuk keresztül később juthatnának hozzá csak az oltóanyaghoz. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés