Előfizetői tartalom

Csúnyán elpáholták a forintot, ráadásul most igazi hullámvasútra figyelmeztetnek

Portfolio
A forint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris lazítása miatt került kéthónapos mélypontra a Portfolio által megkérdezett közgazdászok szerint. A többség úgy véli, hogy hamarosan stabilizálódhat az árfolyam, azonban sokat segítene az egyértelmű jegybanki kommunikáció. Az elemzők nem számítanak arra, hogy a következő időszakban a forint jelentősen erősödne az euróval szemben, ehhez a nemzetközi hangulat jelentős javulására vagy az MNB monetáris politikájának szigorítására lenne szükség. Egyes vélemények szerint az alacsonnyá váló kamatszint miatt a következő időszakot érdemi volatilitás jellemezheti, hosszú távon pedig a forint tovább gyengülhet.

Az MNB lépése után gyengült a forint Az MNB múlt heti váratlan kamatcsökkentése miatt esik a forint – mondta a Portfolio-nak Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának igazgatója. A 15 bázispontos kamatcsökkentés mértékében semmiképp nem nevezhető jelentősnek, de jelzésértékű volt a piacoknak az árfolyam szempontjából is. A döntés értelmezhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés