Előfizetői tartalom

Kiderült, kikre a legveszélyesebb a koronavírus a briteknél

MTI
|
Portfolio
Az alacsony képzettségű munkakörökben dolgozó férfiak között a legmagasabb a koronavírus okozta Covid-19 betegség halálozási aránya Angliában és Walesben - derül ki a brit statisztikai hivatal (ONS) hétfőn ismertetett tanulmányából, amely ugyanakkor arra is rámutat, hogy a nővérek és orvosok között a halálozás nem magasabb az átlagosnál.

A felmérésből kiderül, hogy az alacsony végzettséget igénylő munkakörben dolgozó férfiak 1000 emberre jutó halálozási aránya április 20-ig 21.4 volt. Ez az érték több mint a duplája az egyéb munkakörökben dolgozó férfiakénak, az ő esetükben minden 100 000 lakosra kevesebb mint 10 halálozás jutott. A munkaképes korú nők halálozási arányszáma százezrenként 5.2....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés