Előfizetői tartalom

Bejött az előrejelzés: a koronavírus megsemmisítette az olasz autópiacot

Portfolio
Ahogy arra számítani lehetett, egészen félelmetes számok láttak napvilágot: Olaszországban mintegy 98 százalékkal zuhant az új autók értékesítése áprilisban. A látványos visszaesés hátterében az állt, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében szigorú intézkedéseket hoztak az országban, így az autószalonok sem nyithattak ki.

Csupán 4279 új autót regisztráltak az Európai Unió egyik legnagyobb autópiacán áprilisban, amely durván 98 százalékos visszaesést jelentett 2019 azonos időszakához képest – írja beszámolójában az Automotive News Europe. Ez a drámai visszaesés ugyanakkor egyáltalán nem váratlan, Salvatore Saladino, a Dataforce ország menedzsere már napokkal ezelőtt arról beszélt, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés