Előfizetői tartalom

Van egy állami szoftver, ami a telefonra telepítve képes követni a magyarok mozgását

Portfolio
A járvány miatt elrendelt hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzésének lehetőségéről jelent meg rendelet a hétfői Magyar Közlönyben. Ezek szerint a járványügyi hatóság és a rendőrség mindent tudni fog a házi karanténra kötelezett emberek mozgásáról és bizonyos egészségügyi adatairól, ha az illető önkéntes nyilatkozatot tesz, hogy vállalja a megfigyelést. Az adatokat a karantén megszűnése után 60 napig kezelik.

Nyomkövetés szoftverrel A kormányrendelet emlékeztet arra, hogy hatósági házi karantén szabályainak betartását az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv, magyarul a rendőrség ellenőrzi. Az ellenőrzést pedig segíteni fogja a jövőben  a karanténra kötelezett nagykorú cselekvőképes személy mozgását nyomon követő elektronikus szoftver. A járványügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés