Előfizetői tartalom

Ennyivel zuhanhat vissza a görög gazdaság a koronavírus miatt

Portfolio
Görögország arra számít, hogy gazdasága ebben az évben 4,7 - 8,9 százalékkal csökkenhet attól függően, hogy az alap- vagy a kedvezőtlen forgatókönyv valósul-e meg - írja a Reuters. Az egyes kimenetelek figyelembe veszik a koronavírus-járvány hatásait, valamint a kormány 2020–21-es stabilitási programját, amelyet az EU Bizottságának beterjesztették.

A járvány kitörése a többi országhoz hasonlóan a görög gazdaságra is nagy terheket ró. A világjárvány nagy valószínűséggel felborítja a világgazdasági kilátásokat, a keresleti, a kínálati és a likviditási sokkok egy mély globális recesszió alapját jelentik, ami még rosszabb, mint a 2008-as pénzügyi válság volt. A görög gazdaság az idegenforgalomtól és a közlekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés