Előfizetői tartalom

Most akkor örüljünk ennek a mai amerikai adatnak, vagy sem?

Portfolio
Amint a piaci összefoglalóban írtuk: a vártnál lényegesen jobb lett az amerikai feldolgozóipari ISM-adat (Marketwatch konszenzus 35 pontot ír, a Reuters 36,9 pontot, a tény végül 41,5 pont lett), de ez valójában egy technikai hatásnak köszönhető leginkább, és így inkább a gazdaság súlyos problémáira utal, nem pedig a feltételezettnél jobb helyzetre.

Arról van szó, hogy az egyik alindex, a szállítási átfutási idő indexe, 76 pontra szárnyalt, ami normál időkben erős konjunktúrára, az erős fogyasztói kereslet miatt lelassuló megrendelés kielégítésekre utal. Most viszont a koronavírus miatti karanténok, gazdasági leállás időszakában ez az alindex a kínálati problémák miatt ugrott meg, így tehát valójában nem kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés