Előfizetői tartalom

Koronavírus: Németországban is gyorsan terjed a fertőzés

MTI
|
Portfolio
Németországban átlépte a 45 ezres határt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint péntek délelőtt 47 278 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 9955-tel - 26,6 százalékkal - több azt egy nappal korábbi 37 323-nál. A vírus okozta betegségben (Covid-19) elhunytak száma 206-ról 281-re emelkedett.

A fertőzöttek számának növekedési üteme így jelentősen, bő 10 százalékponttal emelkedett az utóbbi napok 15 százalék alatti szintjéhez képest. Azonban az új adatok nem az aktuális helyzetet mutatják, hanem egy jóval korábbi állapotot - emelik ki a német sajtóban idézett szakértők. Becslésük szerint az esetek jellemzően a fertőzéstől számított tízedik napon jelennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés