Előfizetői tartalom

Koronavírus – baleseti helyszínelők a világgazdaságnál

Pintér András, Budapest Alapkezelő
Van egy autónk, ami az autópályán száguld és egyszer csak a semmiből elé ugrott egy őz - írja le a jelenlegi helyzetet Pintér András, a Budapest Alapkezelő befektetési vezetője. A koronavírus-járvány gazdasági lefutása alapvetően attól függ, hogy ez az ütközés egy elszigetelt baleset marad-e, vagy pedig továbbgyűrűző hatásként tömegbalesetet eredményez. Az alábbiakban Pintér András, a Budapest Alapkezelő befektetési vezetőjének írását közöljük.

Nehéz szavakat találni arra, ami az elmúlt napokban történt. Nem is nagyon tudok. Inkább csak egy hasonlatom van, ami talán segíthet megérteni, milyen helyzetbe is került a világgazdaság és a sokkra reagálni kívánó globális gazdaságpolitika 2020 márciusának végére. Van egy autónk, amely az autópályán száguld. Tavaly nyáron ugyan volt egy kisebb koccanása a sofőrnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés