Előfizetői tartalom

Csehországban is bezárnak az iskolák a járvány miatt

Portfolio
Csehországban szerdától kezdve meghatározatlan időre felfüggesztik az oktatást az általános- és közép-iskolákban, és már kedd estétől tilos minden százfősnél nagyobb nyilvános rendezvény megtartása - közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök a nemzetbiztonsági tanács kedd reggeli ülése utáni sajtótájékoztatón. Eddig az ötezer személynél nagyobb tömeget megmozgató rendezvények voltak csak betiltva.

A nem állami egyetemek és főiskolák saját hatáskörükben dönthetnek az oktatás felfüggesztéséről. A prágai műszaki egyetemen már hétfőtől szünetel az oktatás. Adam Vojtech egészségügyi miniszter szerint az új koronavírussal megfertőzött személyek száma negyvenre emelkedett. Laboratóriumi vizsgálatokat mintegy 1200 személynél végeztek, míg több mint kétezren karanténban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés