Előfizetői tartalom

WHO: sok ország feladta a küzdelmet a koronavírussal szemben

MTI
A Kínából indult Covid-19 fertőzést vissza lehet szorítani, de csak akkor, ha a kormányok összehangolt választ adnak rá - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója. A főigazgató ugyanakkor hozzátette azt is, hogy több ország továbbra sem veszi komolyan a koronavírust, vagy belenyugodott abba, hogy nem tud mit tenni.

Gebrejeszusz úgy vélte, biztatóan alakul a járványügyi helyzet Dél-Koreában, ahol  csökkent az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A járványt vissza lehet szorítani, de minden országnak gyorsan kell cselekednie - szögezte le a főigazgató, egyúttal aggodalmát fejezte ki azon országok kapcsán, ahol az egészségügyi ellátórendszer gyengébb. "A koronavírus minden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés