Előfizetői tartalom

Johnson: Irán állhat a szaúdi támadás mögött

MTI
London szerint az a legvalószínűbb, hogy Teherán áll a Saudi Aramco szaúdi állami olajvállalat elleni támadások mögött, az erre adandó válaszlépésekről London Washingtonnal és európai szövetségeseivel is egyeztet - jelentette ki hétfőn New Yorkban az ENSZ-Közgyűlés 74. ülésszakára érkező Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson rendkívül valószínűnek nevezte Teherán szerepét a támadásokban, és hangsúlyozta: London együttműködik Washingtonnal és az európai országokkal annak érdekében, hogy csökkentsék a feszültséget a Perzsa(Arab)-öböl térségében. Arra a kérdésre, miszerint elképzelhetőnek tartja-e a katonai válaszlépést, Johnson azt felelte, hogy az Egyesült Királyság egy esetleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés