Előfizetői tartalom

Hazarendelte diplomatáit Venezuelából az Egyesült Államok

MTI
Az Egyesült Államok helyi idő szerint csütörtökön este hazarendelte Venezuelában akkreditált diplomatáinak nagy részét. A State Department (külügyminisztérium) bejelentése szerint azoknak a diplomatáknak kell hazatérniük, akiknek munkája "nem alapvető fontosságú". Az indoklás szerint a diplomatáknak biztonsági okok miatt kell hazatérniük.

A közlemény nem tesz említést arról, hogy Nicolás Maduro elnök szerdán megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Washingtonnal, és egyúttal kiutasította az amerikai külképviseletek munkatársait, 72 órát adva nekik a távozásra. Az amerikai külügyminisztérium honlapján megjelentetett "biztonsági riadó" szerint a Trump-kormányzat arra inti a Venezuelában élő vagy ott turistáskodó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés