Előfizetői tartalom

Brexit: a kormány még bízik a megállapodásban

MTI
A brit külügyminiszter szerint van remény a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről elért megállapodás elfogadtatására a londoni parlamentben, ha az Európai Unió megadja a brit kormány által kért biztosítékokat. Jeremy Hunt a BBC brit közszolgálati rádió pénteki hírmagazinjának nyilatkozva alig burkoltan bírálta az amerikai elnököt a szíriai és afganisztáni csapatkivonási tervek miatt.

Hunt szerint a novemberre elkészült 585 oldalas Brexit-megállapodás egyetlen elemével, az ír-északír határellenőrzés visszaállításának elkerülésére kidolgozott - a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-tábora által súlyosan kifogásolt - mechanizmussal van gond. Hunt szerint azonban ez is megoldható, annál is inkább, mivel az EU elfogadta, hogy e mechanizmust...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés