Előfizetői tartalom

Egy ábra, amiből megérted a Brexit tragikomédia abszurditását

Portfolio
Nagyon tanulságos eredményre jutott a Deltapoll közvélemény-kutatása, ami a brit választók Brexit-preferenciáját mérte fel. A megkérdezettek inkább maradnának, minthogy elfogadják Theresa May kilépési tervét, May alkuja viszont jobb, mint a megállapodás nélküli kilépés, ha viszont a bennmaradás és a megállapodási nélküli Brexit közül kellene választani, akkor inkább az EU elhagyása mellett tennék le a voksukat. A Condorcet-paradoxon tökéletes példáját láthatjuk a gyakorlatban, avagy előállt a Brexit kő-papír-olló.

Miután az EU jóváhagyta a Theresa May miniszterelnök által beterjesztett Brexit-tervet, most a brit parlamenti képviselőkön a sor, hogy december 11-én eldöntsék, elfogadják-e a kilépési feltételeket szabályozó dokumentumot.Kapcsolódó cikkünk2018.11.28Kiderült, melyik napon dől el Nagy-Britannia sorsaA Deltapoll ennek kapcsán készített egy közvélemény-kutatást, amelyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés