Előfizetői tartalom

Egymás után jönnek a rossz hírek Németországból - Újabb bizonyíték a szenvedő gazdaságra

Portfolio
Novemberben a várakozásoknál is nagyobb mértékben romlott tovább a német vállalatok körében az üzleti hangulat, elsősorban a jövőbeli kilátásokkal kapcsolatban egyre pesszimistábbak a gazdasági szereplők - derült ki az IFO gazdaságkutató intézet üzleti bizalmi indexének novemberi értékéből. A múlt heti beszerzésimenedzser-indexek mellett itt az újabb bizonyíték, hogy azok, akik a német gazdaság harmadik negyedéves zsugorodása után jelentős visszapattanást vártak az év utolsó időszakában, valószínűleg túl optimisták voltak.

A múlt pénteken közzétett adatok szerint négyéves mélypontra esett a német gazdasági aktivitást nyomon követő Markit beszerzésimenedzser-index értéke novemberben. Különösen a német feldolgozóipar néz ki nagyon rosszul, Európa gazdasági motorjának gyengélkedése pedig az egész kontinenst lefelé húzza.Kapcsolódó cikkünk2018.11.23Újabb rossz hír Németországból - Egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés