Előfizetői tartalom

Trump miatt káosz törhet ki Iránban

Portfolio
Az eleve ingatag közel-keleti térség stabilitását tovább gyengítő "káosz" lehetőségét sem lehet kizárni Iránban az Egyesült Államok politikája miatt Heiko Maas német külügyminiszter szerint. A német diplomáciai vezetője szerdán, az Irán elleni amerikai szankciók bevezetéséhez időzítve egy lapinterjúban kiemelte: továbbra is hibának tartja, hogy Washington felmondta az iráni atomprogramról kötött nemzetközi megállapodást.

A több mint egy évtizeden keresztül folytatott tárgyalások révén 2015-ben kötött megállapodásról "senki sem állítja, hogy tökéletes, de mindenképpen jobb az alternatívánál, annál, hogy nincs megállapodás". Az iszlám köztársaság körüli helyzet további elmérgesedése "szélsőségesen veszélyes lenne", az atomprogramról kötött megállapodás pedig éppen ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés