Előfizetői tartalom

Megállapodtak az amerikaiak és a törökök a legújabb viszályuk rendezéséről

MTI
Miután szerdán két török kormánytag ellen is gazdasági szankciókat vezetett be az Egyesült Államok egy Törökországban fogva tartott tiszteletes miatt, ma hajnalban a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének szingapúri találkozóján megállapodott a két ország külügyminisztere a viszály megoldásáról. A török líra hajnal óta kissé erősödni tudott a dollárral szemben 5,10-ről 5,08 körülig.

Mi a friss fejlemény?Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az 50 perces személyes megbeszélés után egyúttal leszögezte, hogy Washington szerdán kivetett szankciói éppen azt mutatják, hogy az Egyesült Államok döntése mennyire "komoly" Andrew Brunson tiszteletes ügyét illetően. Pompeo megfogalmazásával feltehetően a török külügyminisztérium szerdai közleményére utalt, amelyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés