Előfizetői tartalom

Takaréklángra kapcsolt a magyar ipar

Portfolio
Áprilisban az ipari termelés volumene 0,2%-kal haladta meg az előző havi szintet, míg az egy évvel korábbinál - a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján - 2,9%-kal emelkedett. A bővülés meglehetősen visszafogott, de a számok értelmezését megnehezíti, hogy a húsvét mozgó ünnepként alaposan összekavarja a hónapokat. A kiigazítatlan adatok szerit például az ipari termelés volumene 7,8%-kal meghaladta az egy évvel korábbit, de ennek jó részét az magyarázza, hogy kettővel több munkanap volt idén áprilisban, mint tavaly.

Az elmúlt három hónapban nem nagyon emelkedett az ipar teljesítménye, hiszen a februári 0,6-os havi alapú bővülést egy 0,7%-os visszaesés követte, erre érkezett most a 0,2%-os adat. Ez azonban nem jelenti a növekedési trend megtörését, csupán megerősíti azt a megfigyelésünket, hogy a szektor termelése hullámszerűen emelkedik: a nagy kapacitásbővítéseket rövid stagnáló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés