Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb a botrány Trump védővámja miatt - Lépett az EU

MTI
|
Portfolio
A Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) fordult az importált acélra és alumíniumra kivetett amerikai védővámok miatt az Európai Bizottság, valamint megkezdte az arányos ellenintézkedések előkészítését - jelentette be pénteken Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos, hozzátéve, hogy ezzel párhuzamosan egy másik ügyben Kína ellen is panaszt emeltek a WTO-nál.

Az Egyesült Államok kormánya csütörtökön jelentette be, hogy nem ad további mentességet az Európai Uniónak az acél és alumínium importjára kiszabott 25, illetve 10 százalékos védővámok hatálya alól. Sajtótájékoztatóján Malmström rendkívül szerencsétlennek nevezte a szerinte tisztán protekcionista döntést, amely amellett, hogy tovább gyengíti a transzatlanti kapcsolatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés