Előfizetői tartalom

Itt a kínaiak mesterterve: megvan, hogyan buktatnák meg Trumpot

Portfolio
Kínának először mezőgazdasági termékekre történő vámkivetéssel Donald Trump hatalmi bázisát kell meggyengítenie, utána következhet az amerikai autó- és repülőgépipar büntetése, végezetül pedig a szolgáltatói szektor kivéreztetésével zárulhat a sor - vázolta fel a kínai kormány lehetséges megtorlóintézkedéseit a Kínai Kommunista Párthoz közel álló angol nyelvű napilap, a Global Times szerkesztőségi véleménycikkében. A cikk szerint a kereskedelmi háborút pártoló amerikai elit ezúttal túl messzire ment, hamarosan érezni fogják Peking haragját.

Az amerikai kormány kereskedelempolitikai fejlesztésekért felelős hivatala tegnap jelentette be azoknak a kínai termékeknek a listáját, amelyekre 25 százalékos pótvám kivetését javasolja: összesen 1300 termék érintett, amelyek évente 50 milliárd dolláros értéket képviselnek az amerikai behozatalban. A keddi washingtoni bejelentést azonnal elítélte Peking, és közölte, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés