Előfizetői tartalom

Olyan fenyegetéssel állt elő Trump, amivel amerikai elnök még soha

Portfolio
Donald Trump Twitteren kijelentette, akár egy kormányzati leállás kikényszerítéséig is hajlandó elmenni annak érdekében, hogy elfogadtassa jövő évi költségvetési tervét. Az elnök az idei büdzsé miatt húzta fel nagyon magát, abból ugyanis kimaradtak olyan tételek, amelyeket szívügyének tekintett, mint például a mexikói fal finanszírozása. Szeptemberben kiderülhet, hogy Trump saját elképzeléseinek megvalósítása érdekében tényleg hajlandó-e a végsőkig elmenni.

Nem igazán úgy mennek a dolgok az amerikai törvényhozásban, ahogy azt Donald Trump korábban elképzelte. Az már márciusban kiderült, hogy hiába vannak többségben a republikánusok a törvényhozás mindkét házában, Trumpnak közel sincs teljhatalma a törvénykezésben, egészségügyi reformjának első változata ugyanis csúnyán megbukott. Ezt csak tetézi, hogy most úgy tűnik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés