FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Még egy lépéssel közelebb: újabb 75 milliárdot szorított ki az MNB

Portfolio
Megtartotta idei második korlátos három hónapos betéti tenderét a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank 350 milliárd forint meghirdetett mennyiség mellett az 532,5 milliárd forint banki ajánlatból 325 milliárd forintot fogadott el, amivel 875 milliárd forintról 800 milliárd forintra csökkent a három hónapos betéti állomány - olvasható a szerdai közleményben. Így márciusban még 50 milliárd forintnyi banki likviditást kell kiszorítani ahhoz, hogy teljesüljön a kitűzött 750 milliárdos cél.

Azt már lehetett előzetesen tudni, hogy 400 milliárdnyi jegybanki irányadó eszköz jár le, amit nem fognak teljes mértékben megújítani. Azt is tudtuk, hogy a 875 milliárdos állományt két hónap alatt 125 milliárddal kell csökkenteni ahhoz, hogy összejöjjön a célkitűzés. Ebből végül 75 milliárdot most kipipáltak. Az MNB egyébként 350 milliárdot hirdetett meg, majd ezt 25...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés