Előfizetői tartalom

Szétverték a grafikonokat az építőipari rendelések

Portfolio
Decemberben folytatódott az építőipar felkapaszkodása, havi alapon 1,4%-os bővülést mért a KSH. Ettől persze a 2016-os év összességében még gyászos volt, hiszen az uniós támogatások év eleji eltűnése óriási sokkot jelentett az ágazatnak. Az idén gyorsuló ütemben bővülhet az építőipar, amit a grafikonokból kiugró rendelési adatok is igazolnak.

A decemberi teljesítményben nem találunk nagy izgalmakat, a nagy zuhanás után fokozatosan emelkedő trendben van az ágazat, de a 2014-15-ös uniós forráslehívási csúcstól természetesen messze vagyunk.Az év egészében nagy visszaesést mért a KSH, az ágazat teljesítménye 18,8%-kal maradt el az előző évitől. Ez a rendszerváltozás sokkja után a legnagyobb mértékű visszaesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés