Előfizetői tartalom

Az egész EU-t állva hagyhatja Románia, mi éppen lecsúszunk a dobogóról

Portfolio
Idén erőre kaphat az Európai Unió gazdasága, a leggyorsabban Románia, Luxemburg és Málta gazdasága növekedhet, közvetlenül Magyarország előtt - derül ki az Európai Bizottság legfrissebb előrejelzéséből. Összességében a kontinenst javuló növekedési és foglalkoztatottsági kilátások jellemzik, emellett az államadósság is fokozatosan csökkenhet, Donald Trump jövőbeli gazdaságpolitikája, illetve a Brexit azonban továbbra is fontos kockázatot jelent.

Az Európai Bizottság legfrissebb előrejelzése szerint a tavalyi őszi állapotokhoz képest javultak a kontinens növekedési kilátásai. Ezt igazolja az a tény is, hogyközel egy évtizede először várhatóan az összes Európai Uniós tagország növekedni fog az előrejelzési horizonton.A Bizottság idénre 1,6%-os, jövőre 1,8%-os bővülést vár az eurózónás GDP-ben, ami rendre 0,1...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés