Előfizetői tartalom

A fehér ember lázadása (TOP 10 sztori - 3.)

Portfolio
2016 volt az az év, amikor végleg bebizonyosodott: újra kell gondolni mindazt, ami a világgazdaságban zajlik. És nem csak a válság miatt. A politikai elit kudarcát nem csak a válság után kialakuló növekedési csapda jelzi, hanem a jövedelemkülönbségek régebb óta tartó szélesedése, a globalizáció válsága, a kapitalista növekedési modell veszteseinek öntudatra ébredése, illetve az elégedetlenség politikai meglepetésekben történő megnyilvánulása is.

Az idén is csalódniuk kellett azoknak, akik a válságból kikecmergő világgazdaságtól új lendületet reméltek. A gazdasági növekedésre vonatkozó prognózisokat hónapról hónapra egymással versengve módosították lefelé a nagy nemzetközi szervezetek. A feltörekvő országok jellemzően a nyersanyagok áresése, Kína strukturális gondok miatt növekedett a várakozások alatt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés