Előfizetői tartalom

Rossz bőrben van a svájci gazdaság

MTI
Lassult és a vártnál jóval rosszabbul teljesített az exportvezérelt svájci gazdaság a harmadik negyedévben. A szeptember végéig tartó három hónapban stagnált a gazdaság az előző negyedévhez képest, míg éves összehasonlításban 1,3 százalékkal gyarapodott a hazai össztermék (GDP). Az utóbbi több mint egy évet tekintve ez volt a svájci gazdaság legrosszabb negyedéve.

Elemzők arra számítottak, hogy negyedéves szinten 0,3 százalékkal, éves bázison pedig 1,8 százalékkal növekedett a svájci gazdaság a harmadik negyedévben. Már a várakozások is alacsonyabbak voltak a második negyedévi tényadatoknál, ugyanis az április-júniusi időszakban az előző negyedévhez képest 0,6 százalékkal, 2015 azonos időszakához képest pedig 2,0 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés