Előfizetői tartalom

Nőtt a szakadék a kínai kkv-k és a nagy állami vállalatok kilátásai között

MTI
|
Portfolio
Kis mértékben csökkent a kínai feldolgozóipar aktivitása novemberben, legalábbis erről árulkodik a Caixin intézet által készített feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index értéke. Ezzel ellentétben viszont a hivatalos, állami adatok növekvő aktivitásról számoltak be az ősz utolsó hónapjában. A különbség az eltérő módszertannal magyarázható, ennek ellenére általánosságában elmondható, hogy bár a kínai feldolgozóipar aktivitása továbbra is gyengélkedik, ez azonban a gazdasági szerkezetváltás fényében nem meglepő.

A Caixin Insight Group és a Markit piackutató intézet együttműködésével készített kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index novemberben 51,2 pontról 50,9 pontra csökkent. A csökkenő aktivitás ellenére inkább pozitívan értékelhető az adat, egyrészt mivel a Reuters által megkérdezett elemzők valamivel nagyobb esést vártak, másrészt pedig az utóbbi két évben így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés