Előfizetői tartalom

Még gyorsabb volt az amerikai növekedés, mint korábban hittük

Portfolio
A második, felülvizsgált becslés szerint évesített negyedéves alapon 3,2%-kal bővült az Egyesült Államok GDP-je a harmadik negyedévben, ami 0,3 százalékponttal magasabb, mint a korábban közzé tett előzetes adat. A GDP második becslése valamelyest felülmúlta az elemzői várakozásokat, ráadásul két éve a leggyorsabb növekedési ütemet jelentette.

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma az előzetes 2,9%-ról 3,2%-ra módosította a harmadik negyedéves amerikai GDP-növekedésre vonatkozó becslését. A Reuters által megkérdezett elemzők 3%-os évesített negyedéves bővülést vártak, így a ma közzétett adat pozitív meglepetést okozott.Fontosabb részletek: Az amerikai gazdaság motorjának számító lakossági fogyasztás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés