Előfizetői tartalom

Fed-döntés is jut a rövid hétre

Portfolio
A három napos rövid munkahéten több fontos makroadat érkezik, főleg az Egyesült Államokból: lesz Fed döntés, és friss munkaerő-piaci adatok, és konjunktúra-mutatók is jönnek. Emellett pénteken a Moody's felülvizsgálja Magyarország hitelbesorolását. Ne feledjük azt sem, hogy Európában vasárnap egy órával visszatekertük az időt, így a héten átmenetileg csak 5 óra időeltolódás van Washington és Közép-Európa között.

A Reuters legutóbbi felmérése során az elemzők 70 százalékos valószínűséget adtak annak, hogy a december 13-14-i ülésen kerül sor a következő kamatemelésre a Fed részéről. Az amerikai jegybank ugyanis szinte biztos, hogy kivárja a jövő hét keddi amerikai elnökválasztás eredményét. A felmérés szerint egyébként december után jövőre még két 25 bázispontos kamatemelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés