Előfizetői tartalom

Meglepetés az amerikai GDP-ben: kétéves csúcson a növekedés

Portfolio
A második negyedéves 1,4%-ot követően a harmadik negyedévben - évesített negyedéves alapon - 2,9%-kal bővült az Egyesült Államok GDP-je - derült ki a Kereskedelmi Minisztérium előzetes adataiból. Az elemzők többsége bár érdemi gyorsulásra számított a második negyedévhez képest, az előzetes adat így is pozitív meglepetést okozott. Inflációs fronton viszont továbbra sincs olyan erős nyomás, ami azonnal kamatemelés indokolna, legalábbis a személyes kiadások árindexének csökkenése erre utal.

Az előzetes adatok alapján negyedéves évesített bázison 2,9%-kal bővült az Egyesült Államok GDP-je a harmadik negyedévben. Ezzel nem csak a második negyedéves 1,4%-os növekedést sikerült felülteljesíteni, hanem a piaci várakozásokat is, a Reuters által megkérdezett elemzők konszenzusa ugyanis 2,5%-os növekedést várt. A mostani adat ráadásul kétéves csúcsot is jelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés