Előfizetői tartalom

Orbán stratégiájával nyerne választást Merkel?

Portfolio
A Német Iparkamara (BDI) mai rendezvényén Angela Merkel német kancellár egy 6 milliárd eurós adócsökkentést jelentett be jövőre, amit indoklása szerint a gazdaság vártnál jobb teljesítménye tesz lehetővé. Bár erről nem beszélt, de a bejelentés mögött valószínűleg politikai jellegű megfontolások is vannak, 2017-ben ugyanis választások lesznek Németországban, ahol a migrációs válság által megtépázott kormánykoalíciónak minden szavazatra szüksége lesz.

Többek között Angela Merkel német kancellár is megszólalt a Német Iparkamara (BDI) által szervezett berlini konferencián, ahol központi szerepet kapott a német gazdaság jelenlegi helyzete. A politikus elmondása szerint a német gazdaság jó formában van, a foglalkoztatottság folyamatosan javul, ami növeli a költségvetési politika mozgásterét anélkül, hogy veszélybe kerülne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés