Előfizetői tartalom

Leminősítette Törökországot az S&P

Portfolio
A Standard & Poor's hitelminősítő Törökország hosszú és rövid futamidejű szuverén államadós-besorolását az eddigi "BB+/B" fokozatról "BB/B"-re rontotta, ráadásul negatív kilátásokat rendelt a fokozathoz, tehát a közeljövőben még jobban bóvliba vághatják az országot. A döntést a puccskísérlet belpolitikai következményeivel magyarázták. A héten már nem ez az első eset, hogy egy hitelminősítő negatívan nyilatkozott a török eseményekkel kapcsolatban.

Tovább rontotta eddig is bóvli kategóriába tartozó hosszú és rövid távú török államadós-besorolását a S&P hitelminősítő: a besorolás így a korábbi "BB+/B" fokozatról "BB/B"-re módosult, ráadásul negatív kilátásokkal, vagyis a jövőben további leminősítések követhetik. Az indoklás szerint a pénteki puccskísérletet követően Törökországban a belpolitikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés