Előfizetői tartalom

Főleg műszaki cikkekért megyünk külföldre vásárolni

Portfolio
Elsősorban műszaki cikkekért járnak át a határon bevásárlási célzattal a magyarok - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az Inforádiónak. Vámos György szerint tavaly már több mint 70 milliárd forintot költöttek el külföldön a magyarok, ami több mint a korábbi években, ám a külföldiek ennek dupláját hagyják Magyarországon.

Vámos György a bevásárlóturizmus befolyásoló tényezők közül az árat emelte ki. Mint mondta, ebben magyar sajátosság az általános forgalmi adókulcs, ami a 27 százalékával a legmagasabb az Európai Unióban. Hozzátette, számít a forint árfolyam változása és az üzemanyag ára is. "Az elmúlt évek statisztikáit nézve azt lehet látni, hogy a bevásárlóturizmus értéke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés