Előfizetői tartalom

A Brexit-ellenes favorit nyerte a tory-k elnökválasztásának első körét

MTI
|
Portfolio
Theresa May belügyminiszter nyerte jelentős előnnyel a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztásának kedden tartott első fordulóját. Mayre a kedd este ismertetett adatok szerint az alsóházi konzervatív frakció 165 tagja szavazott. A második helyre Andrea Leadsom energiaügyi államtitkár került, de ő csak 66 voksot szerzett.

Michael Gove igazságügyi miniszterre 48-an, Stephen Crabb munkaügyi miniszterre 34-en, Liam Fox volt védelmi miniszterre 16-an voksoltak. A szabályok értelmében Fox - mint a legkevesebb szavazatot szerző jelölt - kiesett a további versengésből. A Konzervatív Párt élére azért kell új vezetőt választani, mert David Cameron miniszterelnök, a párt jelenlegi vezetője a brit EU-tagságról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés